Saturday, May 10, 2014

Si Tam dalam Kenangan

Bismillah. Assalamualaikum.
Ari nie terasa nk crita psal kucing.
Si Tam. Well.. Mmg common name.
Sbb nya she's black. Yes. It's a She.

Masa 1st time dia dtg rumah aq, she was sick.
Asyik bersin. Kurus je.
Dtg dlam keadaan lapar dan mcm gila sikit.
Prnah sekali tu dia boleh duduk tegak tengah2 panas. Mcm patung.
Adalah dlam seminit dia stay like that.

Da dekat 2tahun.
Dia dtg rumah since kitorg baru pindah mersing smula.
On 6th July 2012. Aina yg tulis tarikh nie.
Si Tam tu, manja sgt2. Bila Aina panggil, laju je dia g kt Aina.
Gesel2 kt kaki kitorg.
Dia lah aq rasa kucing aq yg paling baik.
Dia xmasuk rumah pun. Kalau panggil bru masuk.

Dia mati sbb kena infection n dah tua.
Tu yg Ayu ckap.
Ekor dia luka teruk.
Da letak ubat, but still mcm tu.
Sedihnya. Sebak gila bila tulis nie. Hahaha..
Aq rsa trkilan sbb xdpat baikkan luka tu sblum dia mati.
She died yesterday morning, kt depan surau sebelah rumah aq.
Kitorg tanam dia kt dlam kwasan surau tu.

Sbb xnk rasa kehilangan sgt, kitorg bela lagi sekor kucing.
Kitog jumpa kt playground. Aina namakan dia Miko.
Actually nama tu aq yg bagi. Hahaha..
Skrg tggal lah Putih ngn Miko.
Yg lain byk da mati, kena langgar, and kena bunuh.
Hopefully xde lah yg bunuh kucing aq lagi pasnie.
Okay then. That's all for today.
Assalamualaikum.

xoxo

No comments:

Post a Comment