Wednesday, April 23, 2014

Ujian?

"Allah menguji kita dengan sesuatu yang sangat kita sayang.
Kita diberi cubaan dengan kehilangan.
Allah menguji kita dengan sebuah impian yang amat kita harapkan.
Kita terduduk berlinangan air mata saat impian itu kecundang.
Sesungguhnya DIAlah pemberi segala, kerana segalanya kepunyaan-NYA.
Saat ditariknya nikmat yang ada, DIA sedang mengaturkan untuk kita sesuatu yang lebih berharga.
Jangan bersedih, dunia ini tidak selayaknya ditangisi".

Bila aq renung dalam2 maksud semua nie, tiba2 hati jadi sebak.
Setiap kali ade dugaan melanda hdup aq nie, aq tabahkan hati.
Aq cakap, " Xpe, Allah duga kau sebab Allah sygkan kau".
Tu lah yg aq pgg smpai skrg.

Then, aq terus TERthrowback masa dulu2.
Sedih gila aq time dpat berita tu. Seriously.
Otak terus blank. Aq tgok gmba tu 3-4 kali.
Baca semula ape yg ditulis atas cupcake tu.
Haha.. Bodohnya aq.

Ahh.. Xde guna sedih2 lagi.
I've move on.
InsyaAllah, Allah dah sediakan something yg lagi baik untuk aq kn?
Aq cuma perlu bersabar dan sentiasa mengingati-NYA.
Cinta kepada manusia boleh, cuma jgn smpai melebihi cinta kepada Allah.
InsyaAllah =)

XOXO

Monday, April 21, 2014

#Throwback

Hai. Hai. Hai.

Cita psal throwback.
Last week aq balik SI (Seri Iskandar). Just settle down a few things before nk konvo nie.
Dah brubah SI tu. KFC dah makin besar.
Tapi, time tu yg xberapa bestnye xde budak.
Yelah. Diploma dh habis. Degree cuti time tu. Agak lengang lah.
Tapi seronok lah jugak bila lalu kt all the places, teringat masa belajar dulu.
Susah senang belajar. Jauh2 dari family.
Lepak salam smpai 2-3 cawan air.
Overnight balik pkul 7 pagi.
Jalan sorg2 dalam tesco tengah2 mlm.
All memories yg memang xdapat nk lupa.

Aq, Tina, Gebang, Jun, n Adik.
Dari Johor sampai lah ke Perak.
Sbelum balik, singgah jap lah kt Kellie's Castle sbb nk penuhi impian adik n gebang.
Both of them xpenah g Kellie. Dah snap2 pic semua, terus continue journey balik.
Singgah KD anta Gebang. Her mom masakkan kitorg lunch. Thanks Mak Gebang!!
Drop Jun kt Semban. Hadap jammed Semban-Senawang. Smpai Johor pkul 10 lebih.
Esoknya baru aq gerak balik Mersing.

Tu lah long journey yg aq rasa paling best.
Maybe sbb Aq, Tina, ngn Jun mmg rapat. Susah senang kitorg sama2 masa sem 6 dulu.
Ahh.. Sedih pulak bila throwback masa sem tu. Miss that moment.
Time tu lah kita tau sama ada dia kwan senang or kawan susah kita.
Aq ngn Gebang mmg dh rapat since Part 2 lagi. Ktorg sama2 kelas Pre-Calculus.

Nie ha a few picture from Gebang's camera.
Unforgettable memories.
Hopefully, insyaAllah we'll meet again in the future.




Sunday, April 20, 2014

Back Again

Greetings.

Lamanya x di update blog nie.
Rasa sedih lak bila bukak. Kesian blog aq.
Well.. Many thing happens in the past few years.
I've finish my study. Ouhh.. Ha.. Bulan 5 nnty baru konvo.
Dah kerja, n dah menganggur semula :)
No more love. He got engaged with someone else.
Aq doakan dia happy :) (Sincerely from my heart)
I think I've become more matured. Like the old's say, "Pengalaman mematangkan kita".
Miza pun dah kerja. Boleh lah jaga diri sendiri. Ayu, next year baru habis study.
Aq je xde hala tuju. Hahahaha..

Lepas nie, aq janji aq akn update every week blog nie.
I need something to distract me from remembering the past.
Okay peeps. Assalamualaikum.

XOXO