Friday, June 27, 2014

Luahan?

Assalamualikum.

Testing. Testing. Hahaha...
1st time try post pkai phone. Hiks..
Sbnarnye, xtau nk tulis ape lagi.
Kalau aq tulis bnde sedih, kang ade yg ckap aq xmove on.

Bukan salah aq.
Aq mmg da move on.
Tpi, memories keep coming back.
Even korg sendiri penah rasa kn.
Rasa nk nangis, jerit suruh memori tu pegi.
But it was like a movie. Keep on playing it over n over again.
Actually, it's not the goodbye that hurts, it's the flashback that follow.



I just hope one day I'll found the one that appreciate me.

Tuesday, June 10, 2014

Menaip

Assalamualaikum.
Sorry lama x update.
Hahaha.. Aq xtau lah ade org baca ke x blog aq nie.
Sbb aq just menaip.
Aq taip ape yg aq rasa nk luahkan.
Tpi xbest actually.
Sbb kita xdpat feedback, nasihat, kata2 smangat dri blog nie.
Meaning, mcm ckap dgan cermin.
Kah kah kah.

Kalau sesape prasan, aq suka menaip tengah2 malam.
Why is that?
Sbb pompuan lebih jujur bila malam.
Bkan nk ckap pompuan xjujur bila siang.
Maksudnya lebih jujur lah.
Aq xingat lah aq baca bnde tu kt mana.
Tpi mmg aq penah trbaca psal nie.
Yg pompuan bersikap lebih jujur n bersikap trbuka luahkan semua bnde bila mlm.

Hmm.. Bila dah mlm2 nie mula lah nk luahkan perasaan.
Hahaha.. Gua sedih la woi.
Seriously.
Aq xde bnde nk wt mlm2.
So.. Mmg terthrowback smua bnde lah.
Semuanya.
Aq xnk ckap psal bnde nie lgi, tpi bnde nie mcm pop up dlam otak aq.

Korg tau..
Bnde yg paling sakit after di tinggalkan bukan trpaksa say good bye kt org yg dh tinggalkan kita tu.
Tpi..
Bnde yg paling sakit adalah bila kita kena blajar hidup tnpa org tu.
And masa yg kita ambil utk fill up balik ruang hati yg dh kosong tu semula.
Nk fill up tu aq rasa adalah bnde yg paling sakit.
Smpai skrg still trying nk fill up hati tu even da lama bnde tu trjadi.
Hahaha.. *gelak untuk sedapkan hati sendirik.
Ya Allah. Tolonglah kuatkan hati ku. Kuatkan semangatku.
Semoga ingatan psal nie brkurangan. Aku rasa xmampu. Kuatkan lah aku.
Ameen.
xoxo