Thursday, April 14, 2011

Nescafe..

Ahha.. Nescafe, sgt sinonim ngn student2 kampus. Npe?? Sbab, elakkan ngantok. Ha.. Betol ke? Haha.. Nescafe mrupakan air fevret aq. Sedang aq mnum2 nescafe smbil mkn megi tady, aq trtanye2. Npe aq ske mnum nescafe? Npe nescafe nie sdap sgt kt tekak aq? Hahahaha.... 

Mngikut fakta, dlam 6 oz nescafe yg kite mnum ade 65gram caffeine. Ha.. 6 oz tu,, brsamaan ngn 31.10 gram darab ngn 6. Hahaha.. So,, equal to :: korg kire la sdirik. Hahahaha... Hmm.. Ade org ckap kt aq, byk2 mnum nescafe, ley bwak migraine. Ha.. Yg tuh,, dy ckap la. Ha.. Nie aq search tady..

  • Walaupun meminum kopi pada waktu pagi boleh meningkatkan kesegaran, tetapi minum kopi di waktu tengahari boleh menyebabkan anda asyik menguap.
  • Minum kopi secara kerap boleh menghilangkan ‘kesan’ kopi dalam tubuh anda. Tubuh anda seolah-olah sudah lali dengan kesan kafein itu.
  • Mengambil kafein dalam kuatiti yang banyak boleh mendorong kepada tekanan sikap dan tingkahlaku, yang mana boleh menyebabkan rasa mengantuk serta prestasi yang merosot.
  • Kafein membakar kalori (tenaga) kerana ia merangsang penghasilan insulin . Ini akan menyebabkan kandungan gula dalam darah merosot dengan drastik dan anda akan merasa tidak berdaya.
Haha.. Yg aq BOLD tu,, aq la. Aq mcm tu. Da lali ngn kopi. Wahahaha...

 Ha.. Air nie,, sedap, Sejuk je~ Tpi,, nikmatnye kurang arr. Wahahaha...

No comments:

Post a Comment